FAQ / Vragen en antwoorden

Hier vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen.

Waarom zou ik kiezen voor Soffio wandverwarmingspanelen?

Ze staan garant voor talloze voordelen. Vooral op het vlak van uw gezondheid: de lucht die we inademen is droog, vrij van stof en allergenen. Bovendien heeft u de vrije keuze als het gaat om de vloeren, zijn radiatoren overbodig en blijven de wanden schoon. Daarnaast besparen we tot 39% op de energiekosten voor verwarming.

Wat betekent de 30 jaar garantie voor het gebruik van Soffio panelen?

We garanderen dat de verwarmingsparameters van de panelen minstens 30 jaar optimaal behouden blijven.

Welke warmtebron is nodig om Soffio panelen van stroom te voorzien? Moet het een gasketel zijn?

Alle warmtebronnen (warmtepompen, gascondensatieketels en hoge temperatuur vaste brandstofketels) kunnen aangesloten worden op onze Soffio panelen.

Wat gebeurt er als we de toegestane aanvoertemperatuur van 80 ℃ overschrijden?

De gebruikte materialen van de panelen zijn bestand tegen hoge temperaturen, zelfs boven de 100 ℃. Het kan echter noodzakelijk zijn om de aanvoertemperatuur te beperken vanwege de thermische weerstand van het installatiemateriaal dat is aangesloten op de panelen.

Werken de panelen ook met vloerverwarming op water?

Ja. Het Soffio wandpaneelsysteem kan de vloerverwarming perfect aanvullen en gelijktijdig werken, in serie in één circuit waarbij de voeding van de wandpanelen dient te komen.

Kunnen we de panelen horizontaal monteren?

De gebruikte verwarmingsbuis is ontworpen om in een verticale opstelling te werken om zo het verwarmingsrendement te maximaliseren. De helling van 10 ° ten opzichte van de horizontale lijn zorgt voor optimale efficiëntie van het systeem, waardoor het ook op schuine zolderwanden kan worden gemonteerd. Het is echter niet geschikt voor gebruik op vlakke ondergronden zoals plafonds en vloeren.

Moeten Soffio panelen op een afstand van de muur gemonteerd worden?

Om thermische redenen is dit niet nodig. De verbetering van de thermische isolatieprestaties van een gebouw vormt geen belemmering voor onze panelen.

Wanneer we in het Soffio systeem koud water laten circuleren, zal ons paneel dan afkoelen?

Nee. Als er alleen koud water in het cv-systeem circuleert, vindt er geen faseverandering van het gesloten medium in het paneel plaats en wordt geen thermisch effect verkregen. De paneeltemperatuur blijft hetzelfde.

Kunnen de afmetingen van de panelen naar wens worden aangepast?

Nee. Het warmteverdelingssysteem is op bijna het hele oppervlak van het paneel gemonteerd en elke poging om het te trimmen kan het beschadigen. De breedte van 600mm en de beschikbaarheid van 1240mm hoge panelen met de mogelijkheid om de hoogte in te korten tot 750mm maken het trimmen overbodig.

Wat gebeurt er als we het inwendige stralingselement (buis) beschadigen (doorboren)?

De stralingselementen (buizen) die in het paneel zijn geplaatst, zijn gemaakt van dikwandige aluminium profielen en moeilijk te doorboren met een gewone boor. Bij beschadiging van één buis zal echter een zeer kleine hoeveelheid onschadelijke vloeistof ontsnappen en niet meer werken. De overige 6 buizen werken nog wel.

Kan ik controleren waar de buizen zich in het paneel bevinden?

Dit is misschien wenselijk bij het plannen van een kast of een plank aan de muur. Tijdens het stookseizoen kan met een pyrometer of een warmtebeeldcamera de positie van de buizen bepaald worden.

Kunnen er kasten, planken, schilderijen aan de panelen worden gehangen?

De belasting van de panelen is dezelfde als die van de originele gipsplaat. Daarom kunt u er kasten, planken en afbeeldingen aan ophangen met materiaal dat daarvoor geschikt is. De kans op beschadiging van de verwarmingselementen is verwaarloosbaar, doordat de betonboor van de ronde dikwandige buis glijdt.

Kan een muur met panelen worden bedekt met meubels?

Soffio wandpanelen werken door straling. Door deze te blokkeren met meubels, wordt het voelbare effect vertraagd en enigszins verminderd. In een afgesloten ruimte heeft dit echter geen invloed op de temperatuurregeling, omdat het meubel de warmte opneemt en na enige tijd zelf een stralingsbron wordt.

Komen er strepen op de panelen zoals boven klassieke radiatoren?

Doordat bij wandverwarming de verwarmingselementen over een groot oppervlak verspreid zijn, is de temperatuur van de wanden slechts enkele graden hoger dan die van lucht. Hierdoor circuleert deze niet zoals bij traditionele radiatoren. Er ontstaat geen stof en daarom vervuilt ons systeem de muren niet.

Moeten de gebruikte verf, lijm en behang van een speciaal type zijn?

De temperatuur van de muren is in het stookseizoen nooit hoger dan 30 ℃, daarom zijn er geen speciale vereisten voor de gebruikte lijm, behang of verf.

Kunnen de panelen barsten?

De technische eigenschappen van de panelen zijn identiek aan die van gipsplaten. Een juiste montage en normaal gebruik, zoals bedoeld voor droge ruimtes, geven een langdurige garantie op een ongewijzigde plaatopbouw.

Wat gebeurt er als kalkaanslag zich ophoopt in de opvangbak?

Moderne verwarmingsinstallaties vereisen het gebruik van water van de juiste kwaliteit in het circuit, vrij van opgeloste componenten die kalkaanslag kunnen vormen. Daarom is kalkaanslag in de collector van ons paneel onwaarschijnlijk. Soffio panelen hebben zelf ook geen eigenschappen die kalkaanslag veroorzaken. Tegelijkertijd vormt het gebruik van ontkalkingsmiddelen geen bedreiging voor de duurzaamheid van het product.

Wat is het verwarmingsbereik van het paneel?

Het stralingseffect van het paneel is tot een afstand van 4 meter voelbaar.